Постот вели дека мечката што била застрелана е „најголемата гризли мечка досега
Кој е најмоќниот воен брод во светот? Најновиот воен брод на американската морнарица,
Најдлабокиот дел на езерото се наоѓа северно од браната Буфорд на 160 метри
Која беше најдобрата војска во историјата? Еве некои од најмоќните
Највисоката брзина постигната од разорувачот беше 45.25 јазли (83.42 км/ч или 52
Преглед на класа Должина: 47.50 m (155.8 ft) 44.3 m (145 ft) (должина на перница)
Таа и нејзиниот сестрински брод, Мусаши, беа најтешките и најмоќно вооружените борбени бродови
Сива лилјаца со големи уши (Plecotus austriacus) излегува од своето место во штала во
Се верува дека најдолговечниот вид пеперутка во Северна Америка е плачот на жалост,
Малото сино е најмалото од сите пеперутки во Обединетото кралство. Што е